PBS/KRSV

PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH (PBS)

PBS

Bermula dari tahun 2011 semua sekolah rendah telah melaksanakan PBS bagi murid tahun 1 dan bagi murid sekolah menengah pula memulakan PBS mulai 2012 bagi murid-murid tingkatan 1

       Pentaksiran Berasaskan Sekolah (Pautan ke LPM)
     
Kajian Rekaan Seni Visual (SPM)

KRSV (Kajian Rekaan Seni Visual) bermula pada tahun 2004 bagi calon-calon SPM, oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
Terbahagi kepada 2 bahagian:

        1. Kajian Folio
        2. Produk / Karya Sebenar

Calon-calon diberi tempoh selama 6 bulan iaitu dari Febuari hingga Julai untuk menyiapkannya dengan bersungguh-sungguh. Perbincangan dengan guru amatlah mustahak dalam menyiapkan tugasan ini. Markah pula berdasarkan Penilaian Berasaskan Sekolah (PBS)

Soalan KRSV SPM (2611/3)
       







Pengurusan KRSV

        Bahan Pengurusan KRSV.doc


        Contoh Sijil KRSV



Contoh-contoh KRSV







STPM 



35 ulasan:

  1. ADA LAGI LUKISAN TENTANG LUKISAN PERSEMBAHAN LOGO DALAM SITUASI SEBENAR? BOLEH HANTAR KEPADA E-MAIL SAYA DENGAN SEGERA? ROLANDTEO92@HOTMAIL.COM
    TERIMA KASIH.

    BalasPadam
  2. TOLONGLA TUNJUKKAN CONTOH@ GAMBAR MEJA SOLEK YG ADA BARANG-BARANG PERHIASAN DIRI PD SYA DGN SEGERA KT EMAIL SY.. eykarashid@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. meka x boleh!!!

      Padam
  3. sya pon nk gak yg arca kpal lyar pnya.....tlong k......mierul94@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. hi bolih kita berkenalan

      Padam
    2. hye bleh knl x...

      Padam
  4. thanks...info yg cukup padat dan berilmiah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa itu info dari munib umor 9

      Padam
  5. terima kasih banyak untuk info anda..ia menolong saya untuk spm tahun ini...

    BalasPadam
  6. salam..saya ade job bertemakan keindahan alam semulajadi.. leh bg idea x , sy mesti guna sekurangyer 3 jenis teknik menggambar..iaitu bahan campuran..leh bg contoh2 x??

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  8. tak tau lha nak pilih mana satu . semua nya unikk xiott :/

    BalasPadam
  9. saya nk melihat koleksi lukisan atau folio KRSV tahun 2009

    BalasPadam
  10. saya nk tahu bagaimana nk buat folio 2012... A-Z ngan segera please!!!

    BalasPadam
  11. saya nk tahu bagaimana nk buat folio 2012... A-Z ngan segera please!!! ini adalah email saya: jeremiahmark95@yahoo.com

    BalasPadam
  12. siapa ya reti lukis gambar

    BalasPadam
  13. xde kew owg yg nk tlg buat folio seni ney,,,,plizzz

    BalasPadam
  14. sy ingin mencari guru yang boley mengajar seni dari mula smpai akhir....memandangkan sy guru baru yang ditugaskan unutk mengajar mata pelajaran seni.....sy sedang mencari cikgu yang berpengalaman untuk mengajar...sy berminat tp x ader ilmu mengenai seni n sekolah sy mmg x ader cikgu seni....jd sy terima tugasan sy sebagai guru seni kerana kesian kepada pelajar sy yg ingin menduduki peperiksaan seni SPM thun depan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy anis anisa (nunhanis85@yahoo.com)...sy arap ader yg sudi tlg dlm msa cuti sekolah ni......

      Padam
  15. folio x siap agy lar ..... kajian warna xtw nk wrna cm mnw

    BalasPadam
  16. nak minta tlg siapa yang ada contoh evidens PBS tingkatan 1. dari band 1 hingga 6. tlg kongsikan

    BalasPadam
  17. salam satu malaysia.Nama saya P.E.TAI . Dari Leonado Artwork ,kuala lumpur.Syarikat saya sudah menyediakan folio eviden PBS bagi tingkatan 1 , 2 ,3(tingkatan 3 tidak ada pbs) .Buku saya mempenuhkan syarat teks book ,latihan , screth book (kertas 135g),dan paling penting unsur PBS. sesiapa cikgu berminat boleh hubungi dan sms dengan saya nombor 012 3381784.saya boleh aturkan dealer saya pergi ke sekolah untuk tengok sample.bagi sekolah yang luar negeri sila bagi saya tahu dearah yang mana . kl dan selangor dan banyak sekolah telah dipilih.terima kasih kepada cikgu untuk pilihan eviden saya.

    BalasPadam
  18. hehehe !!! mereka bodoh!!!

    BalasPadam
  19. Saya nak tahu tentang soalan ini.Ia berbunyi seperti ini,garisan dapat mencipta bentuk ilusi melalui teknik ............... dan ..............

    BalasPadam
  20. EllyAna De' LeXster Ridge10/13/2012 11:28 PG

    sgt bgs,,ttpi kurang info...

    BalasPadam
  21. salam,, cm ne na wat folio spm 2013 tjuk kalendar , , , please help me.....

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails

Soalan KRSV 2013 pilihan anda...

Soalan kertas 2 yang anda pilih..