8 Feb 2012

Memulakan Tugasan KRSV 2012 - Mencari koleksi gambar

Assalamualaikum..

Bagi memulakan tugasan bagi Kajian Rekaan Seni Visual anda, eloklah anda mula mencari koleksi-koleksi gambar yang bersesuaian sebagaimana kehendak soalan yang telah anda pilih bersama guru anda. Untuk mencari gambar, amatlah mudah sekali dalam zaman serba serbi internet dan mudah dicapai ini. Anda hanya perlu menaip kata kunci yang dikehendaki pada Google Images (eloklah menggunakan Bahasa Inggeris bagi mendapat hasil yang lebih banyak). Contoh, hidupan laut-marine life, kasut kanvas-canvas shoes, beg beli belah-shopping bag, arca-sculpture dll, maka semua gambar-gambar yang berkaitan akan muncul di hadapan anda tanpa perlu bersusah payah naik bas ke perpustakaan atau ambil gambar ke sana sini... Oleh yang demikian adalah tidak mustahil bagi kebanyakan murid-murid sekolah masa kini (yang telah mendapat bantuan netbook bagi yang kurang berkemampuan kebanyakannya) untuk menyiapkan kajian 1 dan 2....

Berikut adalah contoh-contoh koleksi yang hanya boleh diperolehi dengan hanya mengetik beberapa kali keypad anda. Cetak dan tampallah ke muka 1 dan 2 tugasan anda.. Selamat memulakan tugasan. ;)

koleksi gambar hidupan laut

koleksi pelbagai jenis kasut kanvas

koleksi pelbagai jenis beg membeli belah

koleksi pelbagai jenis ruang bilik bayi

koleksi pelbagai jenis kerusi kanak-kanak

koleksi pelbagai produk ikat celup

koleksi iklan transit

koleksi pelbagai reka bentuk kotak serba guna

61 ulasan:

  1. tima kasih tima kasih....dapat idea...dpt idea... moga Allah membalasnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cye Muhammad fadli..drI smk Dato haji taliB Karim Brtrima kasih pade bloger krne memudah kn keje kami....

      Padam
    2. form bpe ny erk

      Padam
    3. huhu ..tq all !!

      Padam
  2. terima kasih ya,..sy amat menghargainya

    BalasPadam
    Balasan
    1. fieza syafiza3/02/2012 1:11 PTG

      blh x sy nk copy psv kamu

      Padam
    2. hai kakak

      Padam
  3. tme kasih.....sye dah dapat ilham dari sini....

    BalasPadam
  4. tme kasih.....sye dpat ilham dary sini....

    BalasPadam
  5. terima kasih sya akn buat kerja ni dgn bik

    BalasPadam
  6. gambar cetakan ade tak

    BalasPadam
  7. terima kasih kerana mmberi info...
    btw utk buat folio kasut canvas,apa bahn cat yang sesuai utk melukis pada kasut canvas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kitorang nye ponn sama , tpy kitorang amik corak marin ,

      Padam
    2. kitaorang pon,,,

      Padam
    3. usually org warnakan kasut kanvas guna fabric paint..

      Padam
    4. betul betul :D

      kalau wat hidupan laut kat kasut macam janggal but anyway nmpak kreatif gak ;)

      Padam
  8. alhamdulillah x payah susa2 ak nkk cari laman laen
    syukur2

    BalasPadam
  9. dh jmpa...

    BalasPadam
  10. terima kasih

    BalasPadam
  11. tq 4 idea

    BalasPadam
    Balasan
    1. penting la

      Padam
    2. tengs . .fuhh , ,susa gila nak wat keja ni rupanya

      Padam
  12. arca mna?

    BalasPadam
  13. Payah jugak ya nak cari laman ney... huu... but hepi dapat cari n download gambar kasut.. huahuahwa...

    BalasPadam
  14. tq dr plajar smr bandar rinching

    RAZIM

    BalasPadam
  15. TQ DR PELAJAR SMK BANDAR RINCHING

    RAZIM

    BalasPadam
    Balasan
    1. time kasih...dh dpt idea

      Padam
  16. terima kasib banyak2. jasamu dikenang. :)

    BalasPadam
  17. cuba tengok soalan hiasan dalaman . ada kesalahan dari segi susunan tajuknyakan

    BalasPadam
  18. erm excuse me,
    itu koleksi hidupan laut boleh cari gambar yang cartoon cartoon tak ni? :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. sye rasa x boleh lh......

      Padam
  19. napa smua wat kasuttt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. thu knapew buat kasut

      Padam
  20. x tau nk wat apa la.............. brg gilerrrrr. nk gi sklh mls pulakkkkkkkkk.......................
    rasa kosong pulak dalam kehidupan aku,skrg ni.........

    BalasPadam
  21. terima kasih kerana dh dpt idea untuk kerja kursus spm 2012..............selamat membuat....

    BalasPadam
  22. assalammualaikum, sye tlah memilah tjuk ukiran adakah susah!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau rase kretif sangat n mmg tangan seni amek laa ukiran, hehe, saya amek kasut jea, ukiran pakai kos mahal kot. huhu

      Padam
  23. pyh jga nk bwt seni nie...sya dri smk naka

    BalasPadam
  24. Terima kasih..blog ni mmg byk membantu..

    BalasPadam
  25. ia sye dri smk dang anum...sush la nk wt...

    BalasPadam
  26. Thank you! You help a lot!

    BalasPadam
  27. hi.....sya pilih batik ..apa yg tu susah?

    BalasPadam
  28. hi....sya pilih tajuk batik.....apa ke pilihan sya tu betul?

    BalasPadam
  29. macamane nak print gambar dalam keadaan besar?

    BalasPadam
  30. Terima kasih , dah dpt soalan .

    BalasPadam
  31. boleh tak bagi contoh macam mana nak buat kerja kursus ni?

    BalasPadam
  32. huhu. .sy plih batik. .nmpk cm sng tp tataw la. .

    BalasPadam
  33. rasenye tugasan 1 - 3 agak senang...tp tugasan seterusnye agak susah sbb mmerlukan kemahiran melukis dan mewarna..iaitu lukisan realistik...kat situ slalu bdk2 x boleh buat...saya sedang mencari bahan lakaran bg memudahkan murid saya melihat cara melukis dan mewarna...

    BalasPadam
  34. thankz..from us,student 5pd1 smk binjai kemaman terengganu coz memudahkan kerja kiteorang...da dpt cnth beg n batik ikat celup...(ain,kila and ilah)

    BalasPadam
  35. mira smk tun aminah3/19/2012 9:06 PTG

    T,Q AKAK..kja kami menjadi lebih mudah dgan adanya bahan rujukan ini,,love u..muahhhhhh..

    BalasPadam
  36. best ~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! haha2
    x tau knpe .

    BalasPadam
  37. BAGUS PUNYA ADEA

    BalasPadam
  38. budak tk de kemahiran lukisan baik tapi bantuan guru mesti skor baik punya

    BalasPadam
  39. tenks bb ad bhan yg aq nk gnew lam krje kursus aq....
    tenks for all....9A+ spm 2012

    BalasPadam
  40. lukisan realistik.cikgu sya ckp 1 paper kna full and ad lbih drpd 5 jenis hidupan......tlong wat 1 contoh.......

    BalasPadam
  41. hoooooooooooooooo.....sedih saya baca idea x bernas

    BalasPadam
  42. mana soalan 7???

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails

Soalan KRSV 2013 pilihan anda...

Soalan kertas 2 yang anda pilih..