Soalan KRSV 2014 Pilihan Anda

14 Okt 2009

Rancangan Pengajaran dan Sukatan PSV

Sila klik link berikut untuk dapatkan bahan
Updated 10 Jan 2014

Rancangan Tahunan PSV di ruangan ini perlulah diubahsuai ikut tahun semasa dan mengikut aras murid-murid di sekolah masing-masing.

Admin sangat mengalu-alukan sekiranya pembaca laman ini ingin berkongsi RPT, DSP, Borang Rekod Transit atau apa sahaja yang terkini atau relevan serta boleh digunakan oleh rakan-rakan guru kita. Jika ada bahan tersebut bolehlah diemailkan terus ke alamat cint4seni@gmail.com

Sekolah Rendah

Sukatan dan Huraian Sukatan PSV

Rancangan Pengajaran Tahunan PSV
Rancangan Pengajaran Tahunan Dunia Seni Visual Tahun 1
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tahun 2
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tahun 3
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tahun 4
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tahun 5
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tahun 6
Contoh Rancangan Harian Dunia Seni Visual 

Dokumen Standard Prestasi
Dokumen Standard Prestasi Dunia Seni Visual Tahun 1
Dokumen Standard Prestasi Dunia Seni Visual Tahun 2
Dokumen Standard Prestasi Dunia Seni Visual Tahun 3
Dokumen Standard Prestasi Dunia Seni Visual Tahun 4 (Draf)

Sekolah Menengah

Sukatan dan Huraian Sukatan PSV
Sukatan Pelajaran PSV KBSM
Huraian Sukatan Pelajaran PSV intro
Huraian Sukatan Pelajaran PSV Tingkatan 1
Huraian Sukatan Pelajaran PSV Tingkatan 2
Huraian Sukatan Pelajaran PSV Tingkatan 3
Huraian Sukatan Pelajaran PSV Tingkatan 4 & 5

Rancangan Pengajaran Tahunan PSV 
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Peralihan

Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 1 (PBS) mulai 2011
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 2 (PBS) mulai 2013
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 3 (PBS) mulai 2014
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 4
Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 5

Dokumen Standard Prestasi
Dokumen Standard Prestasi PSV Tingkatan 1
Dokumen Standard Prestasi PSV Tingkatan 2 Feb 2013
      Contoh Borang Rekod Transit Kelas PBS PSV Tingkatan 2
Dokumen Standard Prestasi PSV Tingkatan 3 (Draf) Disember 2013
      Contoh Borang Rekod Transit Kelas PBS PSV Tingkatan 3
      Contoh Rekod Transit Individu PBS PSV Tingkatan 3


Rancangan Pengajaran Tahunan SV STPM
Rancangan Pengajaran Tahunan SV Tingkatan 6 / STPM

Pengurusan Panitia
Modul dan Sumber Buku
Pengurusan KRSV
Pelan Strategik Panitia PSV

Selamat menjalankan tugas anda sebagai pendidik.


54 ulasan:

  1. time kasih..sy mmg tak tau nk wat plan strategik nih, Kena lak jd bidan terjun..he3

    BalasPadam
  2. salam saudara maaf ada sedikit kekeliruan. i think the R T PSV tgkatan 2 tu adalah sylibus tgkatan 3

    BalasPadam
  3. itu memang silibus form 4 selepas semakan semula tahun 2002

    BalasPadam
  4. salam perkenalan...saya azura mengajar PSV sekolah rendah dan saya guru baru dan dilantik menjadi ketua panitia PSV...jika tak keberatan saya sedang mencari contoh2 rancangan pengajaran dan tahunan tahap 1 dan 2.

    BalasPadam
  5. menyenagkan kerja aku..tq la taun punya blog

    BalasPadam
  6. jasamu Tuhan je leh balas...tq

    BalasPadam
  7. saya tabik kepada org nie. . (tuan pnya blog nie)

    BalasPadam
  8. TQ .. MAKLUMAT YANG AMAT BERGUNA..

    BalasPadam
  9. begitu banyak maklumat menarik yg terdapat di blog ini, terima kasih di atas segala maklumat yang amat berguna tersebut...

    BalasPadam
  10. tima kasih ngan tuan punya blog ni kerana memberi sumer maklumat yg tdapat dlm blog ni....TQVM...

    BalasPadam
  11. tq very much

    BalasPadam
  12. sori nak tanya....peralihan memang tak ada huraian sukatan pelajaran?thanks =)

    BalasPadam
  13. puas cari laman web PSV ni..akhirnya jumpa juga..banyak maklumat..thanks..

    BalasPadam
  14. Tq very much.. maklumat yang sgt berguna kepada guru2 baru PSV.

    BalasPadam
  15. salam.. saya ingin membuat pertanyaan adakah sukatan pelajaran bg pendidikan seni & pendidikan seni visual itu sama. dan jk saya mengajar pendidikan seni, adakah sukatan & huraian pelajaran pendidikan seni visual di atas boleh di guna pakai.. TQVM

    BalasPadam
  16. waalaikumsalam, pendidikan seni dan psv adalah mata pelajaran yang sama. Cuma nama ps telah ditukar kepada psv sejak tahun 2002 selepas semakan semula. oleh kerana perkataan 'seni' agak luas iaitu semua bentuk seni termasuk seni muzik, seni tari, puisi dll. Dan seni visual hanya mencakupi bidang seni tampak.. harap penjelasan ini dpt membantu..

    BalasPadam
  17. masukkan sekali untuk seni visual tingkatan enam

    BalasPadam
  18. tme ksih krne bri sye smber n cre2 mlukis

    BalasPadam
  19. terima kasih ..saya baru pertama kali mngajar peralihan 2012.. sebelum ni mengajar ting 6 PSV

    BalasPadam
  20. thanks a lot..tersangat byk ilmu dan bahan yang bermanafaat dari website anda. teruskan sumbangan anda..moga2 diberkati..

    BalasPadam
  21. terima kaseh tuan...maklumat rpt dan skt psv yang banyak membantu saya..ha nya Allah dapat membalas jasa dan budi keprihatinan tuan...Soffian SMKJM Kluang

    BalasPadam
  22. ~guru baru ajar seni~1/05/2012 11:02 PG

    tolong halalkan semua data/maklumat/nota yg sy ambil..terima kasih..

    BalasPadam
  23. seni visual inspirasi minda kreatif! Tahniah! Saya bangga ada insan seni yang mahir untuk mewujudkan blog ini. Suatu amal jariah untuk semua seniman.Teruskan usaha demi memartabatkan seni di persada dunia!

    BalasPadam
  24. terimakasih tuan tanah... byk membantu rakan rakan guru PSV..

    BalasPadam
  25. memang sempoi! :) arigato...

    BalasPadam
  26. saya baru first time mengajar psv peralihan tetapi kenapa rancanganya lebih kurang mcm f4 n f5. Kenapa asas2 rekaan mcm garisan,bentuk,rupa tidak diberi penekanan. Saya sendiri confuse

    BalasPadam
  27. TAHNIAH KERANA MEMBINA BLOG YANG AMAT BERGUNA. MOHON IZIN KONGSI SEMUA INFO DAN ARTIKEL

    BalasPadam
  28. TAHNIAH KERANA MEMBINA BLOG YANG AMAT BERGUNA. MOHON IZIN KONGSI SEMUA INFO DAN ARTIKEL

    BalasPadam
  29. terima kasih...mintak izin download ya....

    BalasPadam
  30. mohon maaf saya share ye..tuan punya blog tq ya

    BalasPadam
  31. TERIMA KASIH ATAS KESUDIAN ANDA MEMBINA LAMAN BLOG INI KERANA AI AMAT BERGUNA KEPADA PELAJAR SEPERTI SAYA

    BalasPadam
  32. TERIMA KASIH DAN MOHON MAAF KERANA BERKONGSI BERKAITAN PERKARA DALAM BLOG ANDA

    BalasPadam
  33. TERIMA KASIH,,KERANA MEMBANTU TUGASAN PJJ SAYA,, BAB PSV NI SAYA ZERO,,BUT DG BANTUAN ANDA ,, DPT MEMBANTU...

    BalasPadam
  34. Balasan
    1. ap
      a itu zzz itu bidak lah macam hantu

      Padam
  35. TERIMA KASIH, BANYAK YG SAYA COPY TANPA IZIN ....
    TERIMA KASIH

    BalasPadam
  36. TERIMA KASIH KERANA MENYEDIAKAN BANYAK RUJUKAN UTK GURU. BAGI GURU SEK MEN. RUJUKAN DI LAMAN WEB BERIKUT JUGA MEMBANTU http://artbook4u.itgo.com

    BalasPadam
  37. saya mempunyai satu soalan.Soalan itu berbunyi seperti ini,garisan dapat mencipta bentuk ilusi melalui tekni .........,........... dan..............
    jika mengetahui jawapannya,sila hantarkannnya ke logavenosh@gmail.com secepat mungkin
    Terima kasih!!

    BalasPadam
  38. halah cikgu pe pulak yg ko ajar nie, sedap ke ko ajar i seni becinte

    BalasPadam
  39. thanks...i like this page....

    BalasPadam
  40. assalam..
    saya nak tanya..dimana boleh saya cari contoh modul psv sekolah rendah untuk setahun???

    BalasPadam
  41. terima kasih banyak-banyak semoga tuhan akan membalasnye kembali dgn kebaikan

    BalasPadam
  42. slm perkenalan...
    bolehkah kirenya saya mengambil rancangan tahunan tahun 6..harap dipermudahkan..

    BalasPadam
  43. terima kasih atas perkongsian....

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya baru jer diarahkan mengajar subjek psv nie...mohon tunjuk ajar dan bantuan dari pihak cikgu yer....terima kasih

      Padam
  44. salam...ada xcontoh borang transit pendidikan seni visual f1,f2 and f3?

    BalasPadam
  45. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  46. Terima kasih utk RPH T1. Tak pernah mgjr PSV sejak 26 tahun yg lalu. Bahan cikgu sgt membantu sy. TKB2.

    BalasPadam
  47. Alhamdulillah...terima kasih kepada tuan punya blog.... may Allah bless you

    BalasPadam
  48. thank you for sharing with us...appreaciate it alot :)
    God BLess

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails

Soalan KRSV 2013 pilihan anda...

Soalan kertas 2 yang anda pilih..